• Prøv varen hjemme hos dig
  • Hurtig levering 1-5 hverdage eller afhentning i Hillerød
  • 14 dages fortrydelsesret

Parasoller og parasolfødder samt vedligeholdelse

oprettet d.

Nu er foråret kommet - sådan klargør du dine parasoller!

Nu hvor sommeren og det gode vejr nærmer sig, er det oplagt at få klargjort din parasol, så den fremstå så god som ny til når solskinstrålerne for alvor rammer de danske haver. I denne guide kan du læse alt om rengøring af og klargøring af din parasol, både på selve parasoldugen, de bevægelige dele samt parasolfødder. Desuden giver nogle gode tips til vedligeholdelse, samt hvordan du bedst passer på din parasol så den holder mange år ud i fremtiden.

Hvordan gør jeg min parasol ren?

Selvom alle parasoller du kan finde her på siden er lavet af slidstærke materialer, kan parasollen godt blive slidt og grim hvis den ikke bliver vedligeholdt og rengjort en gang imellem. Her følger derfor et godt trin for trin program, til hvordan du bedst rengør din parasol.

  1. Fjern det snavs, du kan se, med en blød børste
  2. Bland lunkent vand med sulfo og rengør herefter parasollen grundigt med en blød børste
  3. Hvis der er alger på din parasoldug, fjern dem dernæst med algefjerner
  4. Stellet vaskes med en rens der passer til materialet. Alternativt kan varmt vand og sæbe benyttes sammen med en våd klud
  5. Vask og smør parasollens bevægelige dele

Når parasollen ikke er i brug anbefaler vi desuden at slå parasollen ned, og beskytte parasollen med et cover. Et cover beskytter din parasol, samt forlænger levetiden og udseendet på din parasol.

Rengøring af parasolfødder

Parasolfødder kræver nærmest ingen rengøring eller vedligeholdelse, uanset om du har en parasolfod i granit eller plast. Parasolfødderne rengøres med en våd klud og PH-neutralt sæbe. Med denne rengøring vil dine parasolfødder også fremstå knivskarpe til når sommeren træder ind.

Parasoller:

Hos HaveMøbelHuset.dk finder du parasoller til enhves smag. Du finder parasoller i alle størrelser lige fra altanparasoller, til de store markedsparasoller eller hængeparasoller. Hvilken parasoltype du skal vælge afhænger blandt andet af størrelsen på din altan eller terrasse samt hvilket type stof i parasoldugen du kunne ønske dig.

Parasoldugen:

Havemøbelhuset har primært to forskellige stoftyper, når vi snakker parasoldug;

Polyester:
Polyester er et syntetisk materiale, som er lavet ud af plastik. Polyester er det mest brugte stof i tekstil verden. Polyesterdugen krøller ikke og er helt generelt meget slidstærk en af polyesters helt gode egenskaber. Havemøbelhuset.dks polyester parasoller er vand og fugtafvisende og UV-beskyttet. Det vil sige at dugens farve holder i længere tid.

Olefindug:
Olefin er også en syntetisk stof fibre som kommer fra plastik. Olefin er kendt som et let, ekstra farvebestandigt og generelt et slidstærkt stof. Derudover er olefin dugene smudsafvisende og tørrer hurtigere end polyesterdugen. Desuden er det svært at se og mærke på stoffet efter lang tid at parasollen ikke er ny. Hvis du søger en ekstra høj kvalitet er det olefin dugen du skal vælge.

Pleje af din parasol:

1. Helt generelt er det en rigtigt god ide at imprægnere sin parasol - det gør at farven på parasollen vil holde endnu længere.

2. Vi anbefaler kraftigt at man køber et cover til parasollen i vinterhalvåret.

3. Det er en rigtig god ide at slå parasollen ned når den ikke er i brug.

Parasolfødder:

Når man har valgt den rette parasol, er det en god ide også at finde en passende parasolfod. Parasolfodden er nemlig med til at holde parasollen på plads, og er derfor et 'must' til at få det meste ud af din parasol. Parasolfødderne findes i forskellige materialer og størrelser, så du altid kan finde den der passer til din parasol. Nogle parasolfødder findes også med hjul, hvilket gør det super let at transportere parasolfodden rundt på terrassen. 

 

Dette skal du være opmærksom på!

Hvis parasollen går i stykker pga. blæsevejr er der ingen garanti!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar