• Prøv varen hjemme hos dig
  • Hurtig levering 1-5 hverdage eller afhentning i Hillerød
  • 14 dages fortrydelsesret

Havemøbelpleje


Havemøbelpleje

Alle udendørs teak havemøbler bliver slidt og misfarvet at se på med tiden, uanset om det er teaktræ, nåletræ eller noget helt andet. Hvis dine træ havemøbler ikke bliver tilført grundig oliering eller maling, der kan beskytte overfladen, vil den naturlige nedbrydning af træet begynde. Havmøbelpleje, så som olie, er derfor som grundregel altid en god idé at investere i, da typisk dine teak havemøbler vil have brug for overfladebehandling én gang i sæsonen. 

Her på siden har vi samlet en række råd til, hvordan du skal bære dig ad med vedligeholdelse af dine træhavemøbler, hvad enten de er malet eller behandlet med olie.

Hvordan vedligeholder du dine træhavemøbler?

Som nævnt i indledningen skal helst oliere dine havemøbler mindst 1 gang om året og gerne 2. På den måde undgår du nemlig, at dine havemøbler bliver grå og falmer hen. Teak havemøbler har fra naturens side et stort indhold af harpiks, som beskytter træet naturligt. Dine teak havemøbler kan derfor som oftest holde i mange år, uden reel behandling ved hjælp af havemøbelpleje. Teaktræ vil dog med tiden blive gråt, så hvis du gerne vil undgå den grå farve, skal du jævnligt give det olie.

Hvad enten dine havemøbler er oliebehandlede eller malede, består arbejdet med at vedligeholde dem af tre grundliggende trin:

 

  • Rengøring
  • Slibning
  • Oliering/maling

 

Det er vigtigt, at møblerne er tørre, når du går i gang med arbejdet. De bør heller ikke udsættes for vand imellem behandlingerne. Det er derfor bedst og lettest, hvis du vælger en periode med stabilt tørt vejr til arbejdet, medmindre du kan arbejde indendørs.

Slibning kan sagtens udelades hvis man ikke føler det er nødvendigt, hvorfor rengøring og oliering sagtens kan holde dine havemøbler rene og nydeligt mange år ud i fremtiden.