• Prøv varen hjemme hos dig
  • Hurtig levering 1-5 hverdage eller afhentning i Hillerød
  • 14 dages fortrydelsesret

Pleje og vedligeholdelse teaktræ

oprettet d.

Nu er foråret kommet - sådan klargører du dine teaktræs havemøbler!

Nu hvor foråret er kommet, er det en oplagt mulighed at få klargjort dine teak havemøbler så de er klar til sommermånederne. Når dine teak havemøbler hives frem første gang efter vinteren, skal de først afrenses inden de tages i brug. Afrensningen foretages bedst ved at bruge en våd klud/svamp, samt en godkendt teak rens. Alternativt kan man benytte sig af vand tilsat sæbe eller opvaskemiddel. Møblet tørres herefter af med en tør klud.

Når havemøblet er helt tørt, kan det efterslibes med et stykke meget fint sandpapir. HaveMøbelHuset anbefaler korn mellem 180-240 for det bedste resultat. Slibningen af dit havemøbel vil sikre at overfladen igen bliver glat og behagelig. Husk desuden altid at slibe i træårenes retning.

Hvis du ønsker at give eller beholde den gyldenbrune farve af dit teak havemøbel, skal træet behandles med teak olie. Olibehandlingen er det sidste step i klargøringen af dine teak havemøbler, og foretages efter både rensning og slibning af havemøblet. Påfør træolien med en pensel i et dækkende lag, og olier gerne træet af to omgange for at være sikker på at resultatet bliver godt.

Det er vigtigt at havemøblerne ikke bliver udsat for vand under og efter oliebehandlingen da dette kan forværre resultatet. Opbevar derfor gerne dine møbler i et skur, garage eller kælder i et par dage imens træet hærder. Efter et par dage vil dine havemøbler igen kunne tåle at stå ude i regn og vind, og fremstå så gode som nye til sommermånederne.

Trænger du til nye teak havemøbler?

Er dine nuværende teak havemøbler ved at være for gamle og slidte eller trænger du blot til lidt fornyelse i haven, kan du også tage et kig på vores store udvalg af teak havemøbler. Her finder du eksempelvis både teak havestole, haveborde, havebænke og meget mere. Tag et kig på vores teak møbler her.

Dette er en vejledning til hvordan, du passer allerbedst på det!

Teaktræ er igen blevet et populært materiale blandt danskere. Dette skyldes hovedsageligt det elegante design og træets kvalitet og holdbarhed. Teak har et stort naturligt indhold af olie, hvilket gør at træet næsten er uforgængeligt. Teaktræ er altså ikke til at slide op.

Teaktræs egenskaber bevirker desuden at møblerne forbliver formstabile, og ikke bøjer eller afviger fra den oprindelige form. Som i alt træ kan vindridser forekomme. Dette medfører dog ikke mindre holdbarhed.

Et billede, der indeholder bænk, udendørs, park, træ

Automatisk genereret beskrivelse

Du har 2 behandlingsmuligheder af teak

Hvorvidt dine teak møbler skal, eller om møblerne skal have en, er nu op til dig.

 

1) Patinere i en smuk sølvgrå farve:

Skal møblerne patinere til den sølvgrålige farve, skal du ikke foretage dig noget, idet påvirkning af sol og regn vil give træet den ønskede farve. Møbler af teaktræ kan tåle at stå ubehandlet hen i mange år, uden at blive nedbrudt.

 

HaveMøbelHuset.dk anbefaler dog,  at rengøre møblerne med en godkendt teak rens, og efterfølgende behandling med sæbespåner.

 

Træet kan evt. også rengøres med børste eller en fibersvamp. (Brug aldrig stålbørste eller ståluld, da stålrester i træet vil ruste). For at opnå det bedste resultat, bør rengøringen foretages efter at træet har været fugtigt i længere tid, idet en blød overflade er nemmere at gøre ren.

 

Uden rengøring kan man være uheldig at træet får sporsvampe, som kan give træet små sorte pletter.


Dette skyldes teaktræets store naturlige olieindhold. Den naturlige olie er med til at passe på træet, som samtidig hærder og giver træet en naturlig smudsafvisende overflade.

 

2) Behandling med olie for at bevare den gyldenbrun farve:

Ønsker du  beholde den gyldne, varme glød, skal træet behandles med teakolie, Behandlingen kan derefter gentages 1-2 gange om året ( oftere på vandrette flader da de er mere udsatte), helst inden de sættes væk for vinteren.

Inden oliebehandlingen foretages, rengøres træet grundigt med en godkendt teakrens. Der kan evt. slibes let for at opnå en ensartet overflade inden oliering.

 

Det er yderst vigtigt at rengøre møblerne grundigt inden oliebehandling, idet eventuelle urenheder kan danne sporsvampe. Disse sporsvampe kan efter oliering være med til at give sorte pletter på træet, som gerne ses undgået.

 

VIGTIGT! opbevarer dit teak havemøbel må IKKE være i et varmt opvarmet rum som fx fyrrum, opvarmet udstue eller lign. Stil hellere teakmøblerne , f.eks. en garage, kælderrum eller haveskur  henover vinteren.

 

Et billede, der indeholder tekst

Automatisk genereret beskrivelseEt billede, der indeholder græs, sæde, møbler, stol

Automatisk genereret beskrivelse

NB

Hvis du vælger at slibe og oliere samme dag, er det vigtigt dit teak havemøbel ikke udsættes for vand mellem behandlingerne. Det er derfor optimalt, hvis du vælger en dag med stabilt tørvejr, medmindre du har mulighed for at arbejde indendørs.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar