• Prøv varen hjemme hos dig
  • Hurtig levering 1-5 hverdage eller afhentning i Hillerød
  • 14 dages fortrydelsesret

Lærketræ - vedligeholdelse og efterbehandling

Oprettet d.

Efterbehandling og vedligehold af lærketræ

Lærk er en sort som lettere får skimmel på overfladen, derfor bør du overfladebeskytte træet hurtigst muligt! Gerne før montering eller lige efter. Til efterbehandling af lærketræsprodukter anbefales en træolie med fungicider, som forebygger den naturli­ge nedbrydningsproces og reducerer angreb af skimmelsvampe.

Derudover er det vigtigt at holde overfladen ren regelmæssig så det fjerne sporer og næringstoffer og dermed forebygger alger og skimmels vækst. 

Produktets levetid forlænges, hvis det efterbehandles årligt.

Holdbarheden og effekten af overfladebehandlingen over tid afhænger meget af hvor du placere produkterne i forhold til vind og vejrs påvirkning. Solens UV-stråler gør at pigmenteringen bleges, og vil med tiden ”brænde” overfladebeskyttelsen væk. 

Hvis lærketræet når at blive sort skal det efterbehandles på følgende måde: 

Rens produktet grundigt med klorin/trærens - Lad det være i minimum ½ time efter afrens. Gentag processen en gang til for at være sikker på at det hele er afrenset. Rens eventuelle rester med vand væk efter de 30 minutter. 

Herved dræber du de svampe der har misfarvet produktet. Når træet er tørt, skal det behandles med træolie. Vi anbefaler træolie med fungicider og farvepigmenter i Pine/Eg, der giver træet en pæn glød og beskytter mod skimmelangreb.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar